Wednesday 26 November 2008

Fiji, Mana og Waya

off...tida på Fiji gjekk altfor fort! å de skulle man ikke tru, for heime går dagane uten tv og internett utruli treigt! men har fauk dei forbi.










Litt om turen vår til Fiji. Vi kom til Nadi seint på kvelden, så vi tok inn på hotell her for ei natt. Morgenen etter skulle vi nemmeli forflytte oss til Mana med South sea cruises. Mana e ei av dei største øyene i øygruppa Mamanucas, og her he en japansk familie brygd opp et flott hotell annlegg, Mana Island resort and spa:)


Her skulle vi være i 4 daga. Å her likte vi oss:) steik!!! bilda som ej tidligre he lagt ut e kun fra denne øya!









Mana Island resort va kjempe flott, huse vårt hadde veldi bra standard, resturantane hadde veldi go mat, å bassengområdet va fantastisk. Og ikke minst strendene! Om de va vind på den eine stranda, så va de berre å forflytte sej til neste, turen til neste strand ville max ta 5 min:) Å snorklinga her va heilt fantastisk! å berre trenge å svømme 10 m fra land for å sjå fantastiks korall liv, ja de e spesielt! her fekk vi sjå masse fantastisk flotte fiska, ÅL, blekksprut nydelige koralla, kamskjell (ej stjal me mej et) og vi va livredde for at der skulle vere hai, så vi holdt oss rett over korallane, og ikke ut i dypet:)



Etter 4 daga me snorkling og soling, så skulle vi forflytte oss til øya Waya, som ligg i ei anna øygruppe, Yasawa gruppa. Dinne øygruppa ligge lenger nord enn Mamanucas og å forflytte sej dit viste sej å ikke være så lett så vi hadde planlagt!




Men vi økonimiske backpackara veit råd, vi leigde vår egen båt og captain me awsome adventures, slik at dei kunne frakte oss til ei øy der vi kunne hoppe på South sea cruises sin båt som gjekk til Waya. Kjekke tur ditta, ja kjekke heilt til ej(siv) fann ut at den forbanna innleigde kapteinene hadde vore so forbanna frekk å stjelt mobiltelefonen min! ser ej na igjen, pokker, så ska ej stjele hass!!




Iallfall vi kom no fram til Waya å fekk en fantastisk velkomst me sang og gitarspel:) BULA!!!!!:)

Velkomstkommite, serverte Kava og sang lokale songa heile kvelden lang:)

Vi skulle no bo på Octopus resort i 5 daga, Tonje Skår hadde anbefalt plassen til oss og vi gledde oss v eldi til å oppleve de etter all skryt fra ho:) Dutchy tok vel imot oss, og viste oss til huse våra:) å der fekk vi vel et lite sjokk! for her fekk vi faktisk for første gong på turen prøve oss som bqackpackera. For her va standarden at man kan bo som dei lokale bor, i ei palmehytte. Vi va so heldige å fekk kvar si seng og eget toalett. Men på kjøpe så fekk vi nattlige gjesta også. Når sola går ned, ja då dansa musene på borde...eller ja...Rottene... Så første kvelden så tok vi Guro sitt gode råd (drikk litt mykje så sovna dokke å merka ikke noke av at de ikke e so bra å bo der). Å de ska seiast...de funka, iallfall første natta. Natt to fekk ej (siv) sove som berre de, men hans klarte ikke sove når rottene hadde trent på å klatre i take!



Dag nr 3, Hans opp kl 6, sola hadde ikke stått opp enda.....Hans sitt mål for dagen: få oppgradert bostandard! å de fekk vi, Poppy lodges! Egen tv, aircondition, privat strandområde og ingen rotte:)









Stemninga her på Octopus resort va heilt spesielt! folka som jobba har va fantastiks hyggelige, de va ei veldi avslappa holdning, og de va felles måltid på 8-manns bord slik at man ved kvart måltid vart kjent me nye folk. Her hadde dei aktiviteta kvar dag for alle aldersgruppe. Øysafari, fjellvandring, besøk til den lokale byen, kino ved bassenget, krabbeløp, og game-night bland anna.









Dei annsatte holdt show for oss eine kvelden, her dansa damene for oss:)



Her e movie-night, då rigga dei opp kinoanlegget sitt ved bassenget og delte ut gratis popcorn:) Fantastiks opplevelse, kino under åpen himmel, og torden og lyn:)










Her e vi på game-night, Chris (eigar av octopus resort) vise oss korleis springe i slowmotion.








Vi deltok i krabbeløpet, men vann desverre ikke en einaste ting. For krabba vår va altfor lat til å springe:)




Hans reiste inn til den lokale byen for å sjå korleis dei hadde det der. Der fekk dei prøve kava (den lokale narkotiske drikken deira), dei fekk danse en lokale dansen, kjøpe vare dei hadde laga lokalt, dei lokale holdt show for hans å gjengen og dei fekk omvisning rundt i byen av høvdingen der.





Ej brukte dagane på å opparbeide mej en nokelunde offwhite farge, å ej vil no påstå at ej lykkast. (i skrivande stund sitte ej i LA å ser på at fargen forsvinne)



Mamma Kell IKKE LES DITTE!!!!!!Snorklinga måtte sjølsagt prøvast her også, for folka i dive-shop skrytte uhemma av dei fantastisk snorkle mulighetene her. Å om muli, de va enda finare her enn på Mana! her va de mykje meir farga på korallane, og masse meir forskjellige tropiske fiska. Første dagen, ej ut i vatne aleine. Hadde snorkla i 30-40 minutt. Forflytta mej fra eine sida til den andre og tilbake igjen. Å så plutseli, de va som om ej såg på Tv. For rett framfor mej (3 m kanskje) der svømte de en hai. Som om at ej hadde lyst å møte på den. Ej svømte som en gal inn til land, holdt pusten heile veien slik han ikke skulle høre kor redde ej va. De va en reef shark (veit ikke ka fancy navn den he på norsk) å den va ca 1,5m ( spør mej no å ej svare den va 1,5 m mylla auene).
Ditte gjorde at mine snorkling tura vart kortare, og hjerte banka noke hardare berre eine tåa kom ut i vatne.



Men ej såg haien igjen på dag nr 4 og ej ska sei, ej va ikke så redd dinne gonge. Og snokla ilag me den (i område ja) i ca 5 min før den forsvant ut på djupare vatn. Hans fekk desverre ikke opplevd haien, men trur ikke han angra på de...



Etter 5 heilt fantastiske daga på Waya, så va de på tide å komme sej vidare på turen. Båtturen fra waya gjekk uten at noken av oss blei rana:) Men på flyplassen fekk vi den tragiske bekjeden om at flye våra va utsatt, og vi fekk ei bonus natt på Fiji:)

1 comment:

Guro BUSET said...

hehe.. den faste kommentatoren e tilbake! ;p herrlihet, ser dokke he prøvt ut bostandarden litt...tenke de va ei oppleving...trur ikkje de e so ofte i livet at dokke to fe sove me rotte ;P
høres herli ut, deili me litt slik backbacking også vel?? "en må ha de låkt før å ha de godt..."de sei an pappa...