Friday 5 December 2008

Sex and THE city og na Leon

Endeli kom vi til the Big Apple! Leon Romestrand som for tida jobba i Orlando på Disney:) Han trengte sej noken daga me ferie og kom å joina oss når vi inntok New York!














De må først seiast at 2 daga i NY e altfor lite, men vi fekk jammen gjort mykje på dei to dagane vi hadde der. Å ej fekk iallfall sett de ej MåTTE sjå:)

Vi bodde på et fantastisk lite hotell, ute i Harlem. Romme va like stort som badet på de første hotelle vi bodde på på turen vår:) så va sengene knall små, men vi sunnmøringa veit råd:) vi tok like godt å slo sammen sengene til ei store seng, jammen så koseli:)







Dag 1, opp tili for å finne oss en guida buss slik vi fekk mest mulig me oss av byen. Vi hadde som plan at vi ville opp i Empire State building, sjå Frihetsgudinna å oppleve mest mulig av sjølve NY. Og alt ditte fekk vi i ei pakke ordning. Vi starta me å kaste oss på bussen å rase ned til Empire State building, vi hadde nemmeli hørt rykter om at der kunne være noke longe kø for å komme sej opp.
Men vi va knall heldige, ikke va der mykje folk og været va heilt fantastisk. Klart blå himmel og iskaldt:)
Utsikta fra her va heilt fantastisk, og vi va alle imponert over kor fantastisk stort å flott alt såg ut.
Vidare gjekk uten på bussen mot frihetsgudinna, vi kjørte gjennom fleire by dela og fekk oppleve mykje av NY og ka den har å by på. Vi fekk også et innblikk i kor fantastisk dyrte de e å kjøpe/leige sej bolig i dinne byen.


Frihetsgudinna va en opplevelse i sej sjøl. Mitt første syn av ho, de va i Michael Jackson sin musikk video black or white, å sida he ej hatt lyst å stå opp i krona der. Men pga terror frykten, så blei "dama" stengt for folk, og man kan kun gå et stykke opp i sjølve monumentent. Ja, 163 trappe opp i monumente kan man gå:)















Vidare raste vi på bussen oppover mot Time Square igjen, det va allereie begynt å bli mørkt og vi innsåg at kl hadde spronge i fra oss igjen..Vi hoppa av bussen før vi komt til TS, og gjekk for å sjå julegrana som NY tende dagen etter vi hadde reist. Den sto på Rockefella plassen, å der va kjempe fint pynte. Fekk nesten julestemning, mangla berre kvite snøv:)


Etter de gjekk turen heim til hotellsenga vår, der vi måtte ta oss en liten powernap før vi skulle ta oss noken øl, å snakke om laust og fast:) De e utruli kor fort tida går i NY. Før før vi viste orde ta de va vi tomme for øl å kl va hall 2. Å vi hadde ikke gjort oss klare til å gå på byen engong, så de blei en koseli hotellfest der vi berre snakka dritt å terrorringte til kjentfolk fra Vartdal:)





Dag nr to, tid for utsjekking fra hotelle og komme oss ned i byen igjen. Vi hadde berre noken få time før vi måtte til flyplassen for å komme oss på flye til Island. Vi utnytta tida me å besøke noken venna på Madame Tussauds. Leon hadde ikke vore der før, men ej å Hans opplevde de samme i Hong Kong i fjor.



Å poff,...der va den tida også gått!

No comments: